Magazin online vinuri romanesti - Vin24.ro

Crama Oprisor - Smerenie Mareste

Crama Oprisor - Smerenie

Crama Oprisor, Smerenie, vin rosu sec, cupaj. Un vin de culoare visinie care va lasa urme mov pe buza paharului. Imbracat in tanini bine conturati, corpul este suplu. Notele de vanilie, cacao si piper nergru, da un postgust lung si condimentat. Un cupaj format din Shiraz, Donefelder si Pinot Noir, are un potential bun de invechire si se poate asorta foarte bine cu carnea rosie si chiar cu vanatul.

Mai multe detalii

  • La cutie (6 sticle)
  • La bucata (1 sticla)

Disponibilitate: "Mod Comanda - La cutie" cantitate 1 buc reprezinta o cutie intreaga (6 sticle) modificarea cantitatii implica multiplu de cutie. La "Mod Comanda - La Bucata" cantitate 1 buc se refera la o singura sticla, modificarea cantitatii implica multiplu de sticla

Doar online

110,00 lei

» Add to my wishlist

SmerenieNimic nu există în Oltenia fără să fie legat în vreun fel de credinţă, de ortodoxie, de Divinitate. Bisericile şi mânăstirile au stat timp de secole în cel mai înalt punct (geografic vorbind) al comunităţii, pentru a sublinia fizic locul spiritual al practicilor spirituale. Ţine de evidenţă faptul că oltenii nu ar fi putut rezista atâtor vremuri potrivnice fără să fi ţinut aprinsă o flacără a credinţei. Până astăzi, straiele oltenilor şi troiţele de la răscruci împrăştie o atmosferă de smerenie, însă nu una a omului învins, ci a celui care şi-a pus sufletul şi viitorul la dispoziţia lui Dumnezeu. În Oltenia profundă pluteşte şi azi miros de ulei ars în candelă, de tămâie şi de ziduri vechi bisericeşti.SmerenieVinul Smerenie este primul din România care a parcurs un drum invers, de la nume şi idee la lichidul închis în sticlă. S-a vrut a fi un tribut adus sufletului nemuritor şi credinţei nesmintite, călugăriţei închise în chilie care citeşte Cartea Sfântă, privind uneori prin geamul minuscul, care îşi petrece cea mai mare parte a vieţii rugându-se pentru fiecare om pe care l-a întâlnit sau de care a auzit vreodată. Alchimia lui Liviu Grigorică şi puritatea soiurilor lucrate de Veronica Gheorghiu au fost exploatate la maximum pentru a obţine un vin care cuprinde toată această atmosferă. Asprimile tocite ale rasei călugăreşti – surprinse în taninii catifelaţi, cu astringenţe plăcute. Răcoarea chiliei în urme aproape imperceptibile de mentă şi eucalipt. Viaţa de zi cu zi - în parfumul de gutuie lăsată în fereastră şi cireşele supracoapte. Neclintirea credinţei – în puterea mare de învechire a vinului.

  • Soi - Cupaj
  • Procentaj alcool - 13,5%
  • Recipient - Sticla
  • Volum - 750 ml
  • Temperatura de servire - 14 - 16 grade C
  • Podgorie - Dealurile Olteniei
  • Caracter Sec

Categorii

Recomandat AllShops

Contactati-ne

Suntem disponibil 24/7