Magazin online vinuri romanesti - Vin24.ro

Crama Oprisor - Dragaica Rosie Mareste

Crama Oprisor - Dragaica Rosie

Crama Oprisor, Dragaica Rosie, cupaj din vin rosu sec. Este un intelectual gratios care, in loc sa te contrazica, te duce de mana acolo unde poti sa gasesti certitudini. E prietenos, nu autoritar, este nobil, puternic si deosebit. Este un cupaj armonios intre soiurile Pinot Noir, Shiraz, Merlot, Cabernet Sauvignon.

Mai multe detalii

  • La cutie (6 sticle)
  • La bucata (1 sticla)

Disponibilitate: "Mod Comanda - La cutie" cantitate 1 buc reprezinta o cutie intreaga (6 sticle) modificarea cantitatii implica multiplu de cutie. La "Mod Comanda - La Bucata" cantitate 1 buc se refera la o singura sticla, modificarea cantitatii implica multiplu de sticla

Doar online

59,00 lei

» Add to my wishlist

Două vinuri pot spune mai multe despre Oprişor decât orice poveste am încerca să inventăm peste noapte. Dincolo de tradiţii şi trecut, acest loc încearcă astăzi să se reinventeze, să intre în pas cu vremurile. Racordul cu restul ţării şi cu de-curând-regăsitul bătrân continent se simte în ambele sensuri, prin vinurile trimise în lume, dar şi în prozaicele implanturi de tehnologie şi concepte pe care locul le resimte. Poate că în altă parte, acest proces ar fi dureros – circulă poveşti înspăimântătoare despre popoare rupte pe de-a'ntregul de propriile tradiţii, de cultură şi trecut. Încercând să compenseze, unii se laudă că dau înapoi comunităţii.Nu e cazul în Oprişor, unde viaţa curge la fel de lin şi de greu ca dintotdeauna. Pasul către mâine se face non-invaziv, prin asumarea locului, cu tot ce înseamnă cu el. A da înapoi, în acest caz a învia. Rusalca şi Drăgaica, două elemente fundamentale ale mitologiei şi ritualisticii Olteniei, duse în pragul pieirii în jumătatea de veac de beznă din care am ieşit cu sufletele reci şi sărăcite, prind din nou viaţă în aceste două cupaje, două vinuri aşa cum nu s-au mai făcut în această parte a lumii, exprimând pe deplin recontextualizarea miturilor, din perspectiva omului de azi. Rusalca devine călăuză în lumea poveştilor, iar Drăgaica, eliberată de intenţiile discutabile ale neamului ielelor, nu mai vine noaptea prin casele fecioarelor decât pentru a le ajuta să-şi găsească bărbatul sortit.

  • Soi - Cupaj
  • Detalii denumire - Vin cu indicatie geografica (IG)
  • Procentaj alcool - 14%
  • Recipient - Sticla
  • Volum - 750 ml
  • Temperatura de servire - 16 - 18 grade C
  • Podgorie - Mehedinti
  • Caracter Sec

Categorii

Recomandat AllShops

Contactati-ne

Suntem disponibil 24/7