Magazin online vinuri romanesti - Vin24.ro

Crama Oprisor

There are 40 products.
Crama Oprisor

Pasiune, intuiţie, grijă pentru detalii, responsabilitate. Sunt cele patru ingrediente simple pe care Carl Reh,...

More

Subcategories

 • Crama Oprisor - Gama La Cetate Miracol

  La Cetate, o gama de frunte din oferta Cramei Oprisor, prezinta pe langa vinurile din soiuri celebre si varfuri de gama denumite simbolic MIRACOL.

 • Crama Oprisor - Gama Cupola Sanctis

  Gama "Cupola Sanctis", o plecăciune în faţa credinţei Olteniei Profunde. De asemenea este o gama reprezentativa, care cinsteste numele unor sfinti din calendarul ortodox precum Sfantul Gheorghe, Sfantul Andrei, Sfantul Dumitru, Sfanta Ana, Sfintii Petru si Pavel, Sfantul stefan, Sfintii Constantin si Elena, Sfantul Ioan, Sfantul Nicolae, Sfanta Maria si Sfantul Ilie si care constituie, atat prin denumiri cat si prin vinurile valoroase din sticle, cadouri ideale si prilejuri de sarbatoare si socializare.

 • Crama Oprisor - Gama Caloian

  Crama Oprisor , Gama Caloian, gama renumita din cadrul Oprisorului, cu vinuri corecte si perfect echilibrate. "Caloiene, Iene, Du-te-n cer şi cere Să deschiză porţile, Să sloboadă ploile, Să curgă şi gârlele, Zilele şi nopţile, Ca să crească grânele!"

 • Crama Oprisor - Gama Val Duna

  Crama Oprisor, VAL DUNA este un brand de vinuri al Carl Reh Winery, companie cu capital german apartinand Reh Kenderman (cel mai mare distribuitor de vinuri de pe piata germana si unul dintre cei mai importanti comercianti europeni de vinuri).

 • Crama Oprisor Dragaica Rosie si Rusalca Alba

  Crama Oprisor, Dragaica Rosie, Rusalca Alba. Drăgaica Rosie Ca neam, am avut mereu o reţinere în a acorda figurilor mitologice puterea de a se manifesta atât la extrema binelui, cât şi la cea a răului. Misterioasele Sânziene, neam de iele, au atât puterea de a da noroc, de a vindeca şi de a binecuvânta apa de stele (roua de dimineaţă din Noaptea de Sânziene), cat şi puterea de a le lua minţile muritorilor care le văd dansând în aer, deasupra lacurilor şi comorilor. În consecinţă, în preajma romanizării sărbătorii (când numele ancestral a fost preschimbat în Sancta Diana, Sânziana) mitologia a reţinut naşterea Drăgaicii (de la drag), fiinţe care alungă răul şi anunţă dragostea în aceeaşi Noapte de Sânziene. În timp, cele două au ajuns să se confunde, iar sărbătoarea a prins acelaşi chip pretutindeni, de la flori puse sub pernă până la coroane de sânziene (care înfloresc în jurul acestei nopţi) aruncate în cireada de vite a satului, pentru a arăta vârsta viitorului iubit. Dacă sătenii şi-au respectat cuvântul dat duhurilor şi nu au cărat apă de la fântână noaptea, ca să nu tulbure spiritele, şi nici n-au săvârşit vreun alt asemenea păcat, Drăgaica va avea grijă de recoltele lor, aşa cum va feri de boli şi pe copiii puşi în braţele fecioarelor care joacă Hora Drăgaicelor. Rusalca Rusalca era spaima copiilor şi ameninţarea flăcăilor, centura de castitate montată direct în minţile băieţilor care începeau să arunce ocheade codanelor: o sirenă malefică, o lostriţă păcătoasă, care avea şi puterea de a lua trup de femeie, rătăcind prin păduri în căutare de bărbaţi tineri, pe care îi ademenea în râu sau îl lac, pentru a-i îneca. Astăzi nu ne temem de Rusalcă, dar îi putem da locul meritat, urmând inspiraţia genialului Esenin: Lângă-un stog din costreiul uscat Îţi va coase Rusalca beteală Ochi îţi va pune potcoave înmuiate-n cerneală. Spune-i că eşti călător obosit Departe de dureri omeneşti Scoate-l şi pierde caftanul Coboară cu Rusalca-n poveşti. (…) Satul niciodată nu piere.

 • Crama Oprisor Gama Maiastru

  Crama Oprisor, gama Maiastru, reprezinta un vin de voie buna, un entry level de buna calitate, vin rosu, vin alb, vin roze, din soiuri, Merlot, Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Feteasca Neagra si un Roze excelent. Renaşterea locului poartă numele de Măiastru, închinare către soare şi a sa pasăre Phoenix, mereu gata să se redăruiască lumii, mai frumoasă şi mai strălucitoare decât înainte. Dar acelaşi simbol mai este şi mesagerul de peste veacuri al Păsării Măiestre, cea într-o mie de culori şi viers nemaiauzit. Povestea spune că un împărat evlavios şi un a pus temelie Casei Domnului, dar că biserica nu putea fi nicicum terminată, pentru că turnul i se dărâma peste noapte. Într-o noapte visă că în turn trebuie aşezat cuibul păsării măiastre, pentru a-l apăra. Pe Prâslea, care i-a înfăptuit dorinţa, soarta l-a încercat, apoi i-a dat tot ce-şi putea dori un om. Pe fraţii săi, care i-au stat împotrivă, sorţii i-au pierdut. Nu în ultimul rând, Măiastru este un elogiu al pământului, al muncii manuale, al preţioaselor ţesături care ascund, scrise cu fire tari, legendele locului. Iar Măiastrul ne spune că cerul şi zborul sunt ale celor care-şi cunosc pământul şi istoria, locul şi munca. Lor le-s puse deoparte toate darurile lumii.


Products by page

Products by page

Catalog

Categorii

Recomandat AllShops

Contact

Disponibilitate

Telefon:0743.315.305

Contact